e-Kiosk.pl - Kuchnia 5/2017

spis treści

Kuchnia

5/2017 (20.04.2017)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł 9.99 zł

Wybierając prenumeratę w eKiosk, oszczędzasz 40% w porównaniu do ceny z okładki

72,00 zł

Opis

Co się dzieje w maju; trendy, nowości, ciekawostki; zielony groszek – słodki i delikatny symbol wiosny; szparagowy raj według Marty Dymek; Marcin Przybysz, szef warszawskiej restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich; trochę inne ptysie – porady Pawła Zasławskiego; grillujemy wieprzowinę, wołowinę, kurczaka i warzywa; czym okrasić dania z grilla; weselny kołocz ze Śląska; po co kupować ricottę, kiedy możemy sami przygotować ją domowym sposobem; jak to jeść – ogórecznik; jak się nazywa wasz ulubiony rodzaj kawy; wina idealne do BBQ; Kosowo kawiarniami stoi – relacja z kraju, który odwiedza garstka turystów; smaki przywiezione z Republiki Południowej Afryki; 48 godzin w Petersburgu; Michel Moran – być francuskim kucharzem w Polsce; pędzone przy blasku księżyca, czyli dzieje bimbru; owczarnia Lefevre, czyli o warmińskich serach wytwarzanych przez Francuza; felieton Łukasza Łuczaja – dziki bez; ZESZYT Z PRZEPISAMI – dania z ziołami i kiełkami.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Miesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis

poprzednie wydania

pokaż wszystkie

Mogą Cię zainteresować

Jesteśmy na facebooku