e-Kiosk.pl - Kuchnia 12/2017

czytaj

Kuchnia

12/2017 (21.11.2017)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł 9.99 zł

Wybierając prenumeratę w eKiosk, oszczędzasz 40% w porównaniu do ceny z okładki

72,00 zł

Opis

Teraz do prenumeraty rocznej dołączamy Kuchnię numer specjalny z przepisami na Święta
Promocja ważna do 11.12.17

Marcepan, wynalazek niemieckich aptekarzy słodkim lekiem na całe zło; komosa ryżowa, buraki, fenkuł, pomarańcza, czerwona cebula – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; Marty Dymek sposób na Wigilię bez mięsa, ale ze smakiem; Daniel Chrzanowski, szef kuchni restauracji Zafishowani w Gdańsku; ryba w papilotach – porady Pawła Zasławskiego; Boże Narodzenie – tradycyjne potrawy na wszystkie świąteczne dni; do kawy – ciasto ucierane z ananasem; co facet przyrządzi z mąki kasztanowej; zakwas buraczany i pięć pożywnych zup na jego bazie; strucla z makiem; jak to jeść – ksylitol; ciasto „Monastyrska chata”; miejsca, w których dobrze zjecie; kolacja u świętego Mikołaja, czyli kulinarna wyprawa do Finlandii; smaki przywiezione ze Styrii; 48 godzin na Maderze; porto na zimę; podziel się jedzeniem, czyli foodsharing po polsku; felieton Marka Bieńczyka i Tadeusza Pióro – czekając na Wigilię; felieton Łukasza Łuczaja – chleb świętojański; wywiad z Patrycją Dolecką, blogeką i autorką książki „Trufla. Same dobre rzeczy”; ZESZYT Z PRZEPISAMI – RYBY I MIĘSA NA ŚWIĘTA.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Miesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis

Jesteśmy na facebooku