e-Kiosk.pl - Czas Wina - wydanie bezpłatne 5/2012

czytaj

Czas Wina - wydanie bezpłatne

5/2012 (21.12.2016)

Liczba stron: 108

Dostępne na:

 
Wydanie bezpłatne
0.00 zł

Opis

Anna Starmach – o tym, jak gotować dla hrabiny, czy można zjeść śledzionę i dlaczego trudno być jurorką polskiej edycji „MasterChef”. Australia – Wiktoria, to tam w słynnej Yarra Valley, narodziło się australijskie winiarstwo. Gruzja – "Wina biskupa Kachetii" – zwierzchnik Kościoła angażuje się osobiście w projekt winiarski. Slow Food – "Wróżenie z gęsiego mostka", czyli dlaczego akurat w dniu świętego Marcina raczymy się gęsiną? ABC pojęć winiarskich, zaproszenia na szkolenia winiarskie i wiele innych atrakcji.

To jest bezpłatne wydanie magazynu, sprawdź też bieżący numer „Czasu Wina”.



„Czas Wina” to największy magazyn winiarski w Polsce wydawany od 2001 roku. Czytelnikami są osoby, które cenią dobre wino i chcą poszerzać wiedzę o nim. To nie tylko znawcy i koneserzy, ale także ci, którzy dopiero wkraczają w fantastyczny świat wina. Oprócz win i prezentacji regionów winiarskich, które odwiedzili nasi dziennikarze, przedstawiamy także wiele propozycji kulinarnych, porad sommelierskich i artykułów enologicznych.
Stałe działy „Czasu Wina”:
– regiony winiarskie, najważniejsze obszary uprawy winnej latorośli na świecie i wytwarzane tam najlepsze i najciekawsze wina świata,
– sławni ludzie związani z winem,
– kulinaria czyli wyzwania doboru wina do potraw, pomysły na dania wykwintne i proste w wykonaniu,
– kultura wokół kieliszka, interesujące filmy, książki, postacie ze świata kultury związane z winem,
– bedeker – przewodnik winiarsko-kulinarny po restauracjach różnych miast Polski i świata.
Długoletnim redaktorem naczelnym, a obecnie senior editorem jest Wojciech Gogoliński, założyciel Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, uznany na międzynarodowym forum juror konkursów winiarskich, znawca win i autor wielu publikacji poświęconych winom i szlachetnym alkoholom.
Współpracuje z nami Jancis Robinson, jeden z największych autorytetów winiarskich na świecie, autorka wielu książek, w tym monumentalnego „The Oxford Companion to Wine” – biblii wszystkich winomanów. Swoje felietony publikują na naszych łamach również inne znane postacie winiarskiego świata: Eric Boschman, Hugh Johnson, Piotr Adamczewski i wielu innych.
Zapraszamy do lektury!

czytaj więcej zwiń opis