Wiglia – przyrządzamy tradycyjne potrawy w nowy sposób; zakwas na czerwony barszcz krok po kroku; Marta Dymek gotuje wigilijną kapustę z fasolą; świąteczne potrawy z Bułgarii, Czech, Francji, i Grecji; łosoś – najlepsze potrawy; Marieta Marecka piecze świąteczne pierniczki, tort i roladę orzechową; co można upiec z mąki migdałowej; co i gdie warto zjeść w Słowenii, Sztokholmie i Moskwie; co jadano w Palestynie, gdy rodził się Chrystus; 11 przepisów na potrawy z jednego garnka.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis