Dominik Duraj, szef restauracji Villa Gardena w Chorzowie; restauratorka Malka Kafka o przepisie na sukces w stylu wege; Słodki Kraków – cukiernie warte grzechu; szpinak – w pulpecikach, z focaccią, karczochami, udkami i komosą; rabarbar, chałka, suszony hibiskus, masło, płatki migdałów – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; Marta Dymek zawija wiosnę w spring rollsy; awokado na przekąskę Szymona Kubickiego; beza klasyczna i wegańska bez białek według Mariety Mareckiej; Dzień Matki – znani szefowie kuchni gotują dla swoich mam; jak wykorzystać głąb kapuściany.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis