Mariusz Pieterwas, szef kuchni i właściciel gdyńskiej restauracji Krew i Woda; rozmowa z Cyrille Lamour prowadzącą „Najlepszą piekarnię we Francji 2017”; marchewka na wytrawnie i na słodko, m.in. z kurkami, chorizo, miodem lub borówkami; dynia hokkaido, śliwki, miód, jogurt i natka pietruszki – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; kiszona kapusta i dynia według Marty Dymek; pory dnia Szymona Kubickiego: z sezamem i z groszkiem; humus niejedno ma imię – 12 pomysłów na jego metamorfozę; kanapki i sałatki – pomysły na drugie śniadanie
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis